Vegetarijanske mesne kroglice v omaki iz kurkume.
Sestavine za vegetarijanske mesne kroglice:
250 gramov vegetarijanske mletega mesa
2 manjši korenčka
2 stroka česna
1 vrečka pecilnega praška
3 žlice olivnega olja
Peteršilj
Sol
Poper
Sestavine za omako:
200 ml veganske kisle smetane za kuhanje
200 ml paradižnikove omake
2-3 čajne žličke kurkume
2 čajni žlički kumine
ščepec soli
ščepec sladkorja
Poper
Peteršilj
Priprava:
V mešalniku sesekljajte sveže veggie mleto meso in česen. Dodajte naribana korenčka in drobno sesekljan peteršilj. Začinite s soljo in poprom, nato dodajte pecilni prašek in olivno olje ter mešajte, dokler ne dobite kompaktne mase.
Z žlico zajemajte maso in oblikujte kroglice. Meso pečite v pečici pri 180 °C približno 15 minut (dokler ne dobijo lepe zlate barve). Medtem pripravite omako.
V globoki ponvi dodajte vegansko kislo smetano za kuhanje in paradižnikovo omako, nato dodajte vse začimbe in kuhajte na nizkem ognju. Po mešanju dodajte mesne kroglice in kuhajte še pet minut. Potresite s fino sesekljanim peteršiljem.