Veganska korenčkova torta
To imate rojstni dan v prihodnosti? Romantičen večer s partnerjem? Ali pa si le želite osladiti dan? Imamo popoln recept za vegansko korenčkovo torto!
Za fino ribanje korenčkov smo uporabili naš Roko ribež.
Sestavine za belo polnilo:
300 g indijskih oreščkov
400 ml kokosovega mleka
2 žlici limoninega soka
5 žlic medu ali javorjevega sirupa
1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
Sestavine za korenčkovo mešanico:
2 večja korenčka
250 g orehov
200 g datljev
1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
1/4 čajne žličke soli
1 čajna žlička cimeta
1/2 čajne žličke ingverjevega prahu
ščepec muškatnega oreščka
100 g kokosove moke
Dodatno:
Granatno jabolko
Sveža meta
Priprava:
Indijske oreščke namočite v vodi čim dlje (najbolje čez noč), nato jih odcedite in v mešalniku zmešajte skupaj s kokosovim mlekom, limoninim sokom, medom in vanilijevim izvlečkom, dokler ne dobite kremaste mase. Pustite, da se ta mešanica strdi v zamrzovalniku.
V mešalniku zmeljite datlje v sladko pasto z zelo malo vode. Nato jih odstranite in postavite na stran.
Orehe zmešajte skupaj s začimbami in vanilijevim izvlečkom, nato dodajte pasto iz datljev in prej čim feinerje naribane korenčke. Mešanico kratko premešajte in jo nato prelijte v skledo. Dodajte kokosovo moko in dobro premešajte, da se vse lepo poveže.
Okrogel pekač za torto namažite s kokosovim oljem in nanj razporedite korenčkovo mešanico, jo enakomerno porazdelite. Nato prelijte preko bele nadeva, ki ste ga pripravili prej.
Torto postavite v zamrzovalnik, da se strdi. Za dodaten osvežujoč okus na vrhu potresite sveže granatno jabolko in meto.