Pečene jabolčne vrtnice

Back to Blog
Baked apple roses

Pečene jabolčne vrtnice

December je vesel mesec, saj se vsi pripravljajo na božič. Tukaj je poslastica za vas, ki ne samo odlično okusi, ampak tudi izgleda čudovito! To so čudovite jabolčne vrtnice, ki jih je zelo enostavno pripraviti. Za to smo uporabili set treh lupilcev Borner Multi Peeler.

Pečene jabolčne vrtnice

Sestavine:

1 veliko rdeče jabolko, izkoščičeno in zelo tanko narezano
¼ skodelice belega sladkorja
1 čajna žlička mletega cimeta
1 list zamrznjenega listnatega testa, odmrznjenega
¼ skodelice stopljenega masla
1 jajce
2 čajni žlički vode
1 čajna žlička sladkorja v prahu (po želji)
Priprava:

Pečico predhodno segrejte na 200 stopinj Celzija.
Dve majhni posodici namastite z maslom in posujte z belim sladkorjem.
Jabolčne rezine položite na krožnik, če je potrebno, jih nekoliko prekrivajte. Segrevajte v mikrovalovni pečici pri visoki moči približno 45 sekund, da se rezine nekoliko zmehčajo. Krožnik pokrijte s prozorno folijo in kuhinjsko brisačo.
V skledi zmešajte sladkor in cimet.
Razvaljajte listnato testo na debelino manj kot 1/8 palca. S pomočjo pizzinega rezalnika izrežite dve pravokotnika velikosti približno 3 x 12 palcev. Preostale koščke testa shranite za drugo uporabo.
Testo premažite z raztopljenim maslom in potresite z obilno količino mešanice sladkorja in cimeta. Jabolčne rezine položite vzdolž enega dolgega roba testa, približno 1/4 palca prek roba testa, pri tem pa rahlo prekrivajte rezine. Spodnjo polovico testa prepognite čez jabolčne rezine, tako da nastane dolg “listnati zavoj”, ki pokaže zaobljene robove jabolčnih rezin.
Jajce in vodo stepite v skledi. Površino testa premažite s to mešanico. Po želji potresite z več mešanice sladkorja in cimeta.
Začenši na enem koncu, zvijte testo, ne preveč tesno, da ustvarite vrtničasto obliko peciva. Zavoj zaključite s koncem traku testa.
V pripravljene posodice položite vrtnice. Potresite s še malo mešanice sladkorja in cimeta.
Posodici postavite neposredno na srednji del segrete pečice.
Pecite približno 45 minut, dokler se lepo ne zapečejo. Posodici vzemite iz peč

Share this post

Back to Blog