Domaći krem sir

Back to Blog
Homemade cream cheese

Domaći krem sir

Hrustljav kruh s svežim sirovim namazom, obogaten s kumaricami, paradižniki ali bučkami. To ni samo okusen zajtrk, temveč ga lahko postrežete tudi kot prigrizek ali večerjo.

Okus bo še boljši z domačim kremnim sirom. Naš praktičen sirovar vam bo pri tem pomagal, saj vam omogoča enostavno pripravo različnih sirov v zelo kratkem času!
Potrebujete:
Kravje, ovčje, kozje, brez laktoze, sojino ali mandljevo mleko (brez sladkorja) ⠀
Mikrovalovno pečico ali komercialni lonec ⠀
Koagulant, kot je limonin sok ali kis ⠀
začimbe in zelišča ter druge sestavine po želji

Priprava:
Mleko najprej segrejte, nato z dodatkom koagulanta zgostite v skuto in nato vlijte v Borner sirovar. Če si želite uživati ​​hladen sir, ga lahko počakate, da se strdi v hladilniku.
In to je to!
Sir je samostojna poslastica na kruhu. Je pa tudi primeren kot osnova za med in marmelado, za namaze, za gratiniranje ali kot nadev za antipasti. ⠀
Naš nasvet: Veganski sir pripravljen s sojinim mlekom, obogaten s šetrajem 🥛🌱🤤

Share this post

Back to Blog