Cheesecake z jabolki
Cheesecake v jabolku
Sestavine:
4 rumena jabolka
200 gramov rikote
50 gramov sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 jajce
1/2 stekleničke vanilijevega ekstrakta
karamelni preliv
lešniki
rozine
Priprava:
Pečico segrejte na 150 °C. Rikoto zmešajte s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in vanilijevim ekstraktom. Dodajte jajce in nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite homogene mase.
Odrežite vrh jabolka in izdolbite notranjost, da dobite “posodice” iz jabolk. Vsako jabolko napolnite s smetanovo mešanico.
Pečite v pečici, dokler jabolka ne dobijo lepe zlate barve (približno 40 minut, odvisno od pečice in velikosti jabolk, zato redno preverjajte).
Po peki pustite, da se jabolka ohladijo na sobno temperaturo, nato jih za 2-3 ure postavite v hladilnik.
Pred serviranjem prelijte jabolka s karamelnim prelivom ter potresite z rozinami in lešniki.
Uživajte v sladki skušnjavi, ki je ne samo okusna, ampak tudi zdrava!