Veganska Ramen juha

Back to Blog

Veganska Ramen juha

Za ta recept je bil uporabljen rezalnik zelenjave V5 PowerLine s 7 mm vstavkom.

Ramen je obrok, sestavljen iz treh delov: juhe, rezancev in različnih prilog. Priprava je enostavna, a izjemno okusna! Lahko ga kombinirate z različnimi sestavinami in prilagodite svojemu okusu. Poskusite naš recept in sporočite, kako vam je bil všeč!

Sestavine za juho:

  • 250 ml vode
  • ½ narezane zelenjave za juho
  • 2 žlici sojine omake
  • ½ čajne žličke čilija v prahu

Sestavine:

  • Rezanci
  • 1 večja korenček
  • 3 tanko narezani sveži ingver
  • 3 večje gobe (ali druga vrsta gob)
  • 1 mlada čebula
  • 1 pest sladke koruze
  • 1 list blitve ali špinače

Priprava: Juha:

  1. Korenček in ingver narežite na tanke trakove, jih postavite v lonec, kjer pripravljamo jušno osnovo s polovičko jušne kocke, dodajte vodo in kuhajte na nizkem ognju 10 minut.
  2. Zmanjšajte temperaturo in dodajte sojino omako in čili v prahu, kuhajte še 5 minut.

Zelenjava:

  1. Medtem ko juha vre, narežite gobe na srednje tanke rezine, jih pražite na malo olja na visoki temperaturi, dokler ne porjavijo, nato jih odstranite in shranite.
  2. Čebulo narežite na kolobarje. Blitvo ali špinačo narežite na trakove. Sladko koruzo namočite v vrelo vodo in jo ohladite, da bo pripravljena za uporabo. Ko je juha pripravljena, previdno odstranite kuhane korenčke in ingver ter jih shranite za serviranje.

Rezanci:

  1. Rezance prelijte z vrelo vodo in jih kuhajte 5 minut. Ko so kuhani, jih odcedite.

Zdaj imamo pripravljene vse sestavine in je čas za serviranje: V globoko keramično skodelico nalijte juho, nato ob strani razporedite rezance, sledijo zelenjava v želenem vrstnem redu, kot je prikazano na fotografiji jedi.

Ramen postrezite topel kot izjemno okusna in hranljiva juha!

Share this post

Back to Blog