Polnjene sladke krompirjeve gomolje
Tu je še en okusen in zdrav recept za nadevane sladke krompirje!
Sestavine:
3 srednje veliki sladki krompirji
1 vrečka veganske majoneze
1 avokado
2 žlici oljčnega olja
2 žlici limoninega soka
1 žlica česna v prahu
Sol
200 g rastlinskega sira
redkvice
čebula
Priprava:
Dobro operite sladki krompir in ga razpolovite. V mikrovalovni pečici ga pecite na najvišji stopnji 10 minut ali v pečici pri 200 stopinjah približno eno uro. Sladki krompir je pečen, ko je sredica mehka. Izdolbite sredico sladkega krompirja in jo nato zmešajte v skledi z vegansko majonezo. Skledo postavite na stran, da jo boste uporabili pozneje pri serviranju.
Zmečkajte avokado in dodajte oljčno olje, limonin sok, česen v prahu in ščepec soli, dobro premešajte.
Nadevajte sladki krompir tako, da je ena tretjina kože napolnjena s krompirjevim nadevom, druga tretjina z nadevom iz avokada in tretja tretjina s rastlinskim sirom.
Tanko narežite redkvice in čebulo ter ju dodajte na vrh.
Sladki krompir lahko okrasite s poljubnimi začimbami in dodatki po vašem okusu