Veganske pečene krompirje
Veganske pečene krompirje s posebnim pridihom – začinjeni, eksotični in veganski!
Za ta recept priporočamo naš valovit rezalnik PowerLine z držalom za sadje.
Sestavine:
3 krompirji, olupljeni in narezani
2 žlički olivnega olja
½ čajne žličke soli
Sestavine za “slanino”:
½ skodelice nasekljanih mandljev
½ čajne žličke mletega kumina
½ žlice dimljene paprike
⅓ čajne žličke čilija v prahu
½ čajne žličke česna v prahu
½ čajne žličke mletega črnega popra
½ čajne žličke soli
1 žlica tamari omake
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlica vode
Okras:
1 skodelica nasekljanega veganskega sira
⅓ skodelice narezanih črnih oliv
1 avokado, olupljen in narezan na kocke
⅓ skodelice narezanih češnjevih paradižnikov
1 drobno narezana jalapena
2 žlici narezane mlade čebule
1 žlica veganske majoneze
2 žlici BBQ omake
Priprava:
Pečico segrejte na 120°C.
Pekač obložite s peki papirjem.
V majhni posodi zmešajte vse sestavine za “slanino”, razen mandljev. Ko so sestavine zmešane, dodajte mandlje in premešajte. Začinjene mandlje razporedite v enem sloju na pekaču in jih pecite v pečici približno 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Nato jih postavite na stran.
Segrejte pečico na 190°C.
Narezane krompirje položite v isti pekač, jih premažite z olivnim oljem in posolite ter pecite približno 20 minut, da postanejo hrustljavi.
Po vrhu krompirja potresite veganski sir in takoj vrnite v prej ugasnjeno pečico, da se sir stopi. Nato potresite čilije, paradižnike, avokado, črne olive, vegansko majonezo in BBQ omako. Potresite z nekaj mlado čebulo in uživajte!