Zelenjavni čips s paradižnikovo omako in cheddar omako
Končani zelenjavni čips iz supermarketov je običajno vseeno ocvrt in zato redko manj kaloričen ali manj masten. Rešitev za pripravo zelenjavnih čipsa sami je hitra in enostavna s pomočjo Borner Crispymakerja. Kako deluje? Pokažemo vam v današnjem receptu.
2 krompirja
2 pesi
2 sladki krompirji
Sestavine za paradižnikovo omako:
1 paradižnik
1 strok česna
1 žlica olivnega olja
½ žličke svežega timijana
Sol
Poper
Sestavine za čedar omako:
180g čedra
250ml mleka
2 žlici masla
2 žlici moke
1 ščepec soli
Priprava:
Dobro operite neolupljeno zelenjavo.
Nato jo narežite na tanke rezine.
Napolnite Multimaker z vodo in ledom, vanj položite narezano zelenjavo in pustite 30 minut, da se škrob izpari.
Nato zelenjavo položite na vpojno krpo in jo z drugo obrišite, da odstranite vlago na zelenjavi.
Zelenjavo ločeno položite na Crispymaker in ga postavite v mikrovalovno pečico pri 700 W 4-4,5 minut.
Postrezite čips s paradižnikovo omako in/ali čedar omako.
Priprava paradižnikove omake:
V ponev dajte olje in ko se segreje, prepražite česen.
Hkrati lahko naribate paradižnik.
Ko česen dobi zlato barvo, dodajte naribani paradižnik, solite in dobro premešajte.
Omake dokončajte s svežim timijanom.
Priprava čedar omake:
V ponvi stopite maslo in dodajte moko.
Mešajte 2-3 minute, dokler mešanica ne dobi zlate barve.
Nato dodajte mleko in ponovno premešajte.
Ko se omaka zgosti, odstranite ponev z ognja, dodajte čedar in sol ter dobro premešajte.