Zucchini špageti s vegansko bolognese omako
Za poskusite zucchini špagete namesto običajne testenine. Okus je še boljši, izgleda odlično in zagotovo je bolj zdravo! S pravo omako boste navdušili vse! Tukaj je nov recept za Zucchini špagete z vegansko Bolognese omako, ki jo lahko postrežete svoji družini in prijateljem! Zucchini špageti so bili pripravljeni s pomočjo Borner Multi Peelerja, ki je resnični vsestranski pripomoček v kuhinji.
Sestavine:
2 veliki bučki
1 limona
Morska sol
Poper
100 g čebule
1 strok česna
150 g leče
1 žlica kokosovega olja (ali drugega rastlinskega olja)
2 žlici paradižnikove mezge
2 žlici balzamičnega kisa
1 vejica rožmarina
1 kozarec pireja ali nasekljanih paradižnikov
45 g bučnih semen
1 žlica sladke paprike v prahu
½ čajne žličke dimljene paprike v prahu
1 čajna žlička kumine
Sveži bazilika
Češnjevi paradižniki za dekoracijo
Priprava:
Bučke operite, odrežite konca in s pomočjo Multi Peelerja olupite bučke v špagete.
Zucchini špagete premešajte z 2 žlicama limoninega soka in ščepec morske soli ter jih postavite na stran, da se izloči voda.
Olupite, naribajte in fino sesekljajte čebulo ter česen. Lečo sperite pod tekočo vodo. V globoki ponvi segrejte 1 žlico kokosovega olja, dodajte narezano čebulo in česen, nato dodajte lečo in paradižnikovo mezgo. Nato vse zalijte s 300 ml vode in dodajte balzamični kis. Dodajte vejico rožmarina in lovorjev list ter kuhajte lečo, pri tem pa odstranite rožmarin in lovorjev list pred serviranjem.
Po 8-10 minutah kuhanja dodajte še 200 ml vode in vmešajte nasekljane paradižnike ter bučna semena. Dodajte suhe začimbe.
Po 25 minutah celotnega kuhanja je leča pripravljena. Dodajte sveže nasekljan baziliko in premešajte, da se vse poveže. Bolognese omaka je zdaj pripravljena.
Odcedite vodo iz zucchini špagetov, jih razporedite na krožnik in prelijte z Bolognese omako. Okrasite s češnjevimi paradižniki, svežimi listi bazilike in bučnimi semeni.