Pečen krompir s sirom

Back to Blog
Baked potatoes with cheese

Pečen krompir s sirom

Krompir je vedno okusen, ali ga kuhamo ali ocvremo, je trd ali pire. Imamo okusno različico, ki jo morate absolutno poskusiti! Za to recepturo pečenega krompirja s sirom smo uporabili Vital rezalnik.

Sestavine:

1 kg krompirja, olupljenega in narezanega na tanke rezine
2 žlici masla
1/3 skodelice naribanega sira mozzarella
1/3 skodelice naribanega sira Asiago
1/3 skodelice naribanega sira Gruyere
1/4 skodelice sveže naribanega parmezana
1 velika šalotka, drobno narezana
1 čajna žlička sesekljanega svežega timijana
Sol in poper po okusu
2 skodelici stepene smetane
1/4 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka

Priprava:

Vključite pečico in jo predhodno segrejte na 220 stopinj Celzija. Postavite rešetko v zgornji del pečice.
V majhni skledi zmešajte narezano šalotko, sesekljan timijan, sol in poper. Pustite, da se premeša.
V drugi skledi zmešajte nariban siri mozzarella, Asiago in Gruyere.
V večji pečici, primerni za uporabo v pečici, segrejte polovico masla na srednje močnem ognju. Dodajte polovico rezin krompirja in jih enakomerno porazdelite.
Potresite 2/3 mešanice šalotke preko krompirja, nato prelijte polovico mešanice sira po vrhu.
Na vrh položite preostale rezine krompirja in jih potresite z preostalo mešanico šalotke. Prelijte s stepeno smetano in dodajte muškatni orešček. Na štedilniku kuhajte 5 minut.
Preostalo maslo premažite po krompirju. Nato potresite preostale tri sire po vrhu in pokrijte s parmezanom.
Ponev postavite v pečico in pecite, dokler krompir ne postane zlatorumen, približno 25-30 minut. Pustite počivati 5 minut pred serviranjem ter okrasite z vejico timijana.

Share this post

Back to Blog