Veganska Ramen juha
Za ta recept je bil uporabljen rezalnik zelenjave V5 PowerLine s 7 mm vstavkom.
Ramen je obrok, sestavljen iz treh delov: juhe, rezancev in različnih prilog. Priprava je enostavna, a izjemno okusna! Lahko ga kombinirate z različnimi sestavinami in prilagodite svojemu okusu. Poskusite naš recept in sporočite, kako vam je bil všeč!
Sestavine za juho:
- 250 ml vode
- ½ narezane zelenjave za juho
- 2 žlici sojine omake
- ½ čajne žličke čilija v prahu
Sestavine:
- Rezanci
- 1 večja korenček
- 3 tanko narezani sveži ingver
- 3 večje gobe (ali druga vrsta gob)
- 1 mlada čebula
- 1 pest sladke koruze
- 1 list blitve ali špinače
Priprava: Juha:
- Korenček in ingver narežite na tanke trakove, jih postavite v lonec, kjer pripravljamo jušno osnovo s polovičko jušne kocke, dodajte vodo in kuhajte na nizkem ognju 10 minut.
- Zmanjšajte temperaturo in dodajte sojino omako in čili v prahu, kuhajte še 5 minut.
Zelenjava:
- Medtem ko juha vre, narežite gobe na srednje tanke rezine, jih pražite na malo olja na visoki temperaturi, dokler ne porjavijo, nato jih odstranite in shranite.
- Čebulo narežite na kolobarje. Blitvo ali špinačo narežite na trakove. Sladko koruzo namočite v vrelo vodo in jo ohladite, da bo pripravljena za uporabo. Ko je juha pripravljena, previdno odstranite kuhane korenčke in ingver ter jih shranite za serviranje.
Rezanci:
- Rezance prelijte z vrelo vodo in jih kuhajte 5 minut. Ko so kuhani, jih odcedite.
Zdaj imamo pripravljene vse sestavine in je čas za serviranje: V globoko keramično skodelico nalijte juho, nato ob strani razporedite rezance, sledijo zelenjava v želenem vrstnem redu, kot je prikazano na fotografiji jedi.
Ramen postrezite topel kot izjemno okusna in hranljiva juha!